Soul DJ

Als Soul DJ draai ik lekkere soul muziek van vroeger, en van nu. Soulmuziek kan als achtergrondmuziek gedraaid worden tijdens een borrel of receptie, met sfeervolle “nice and easy” nummers. Maar Soul is natuurlijk ook fantastische dansmuziek voor een feest of evenement, met meer “hip and groovy” repertoire.

Soul muziek

Soul is een muziekstijl die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw is ontstaan bij de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze muziek komt voort uit de rhythm-and-blues en gospelmuziek. Voortrekkers waren Ray Charles, Sam Cooke en James Brown.

Het nummer “What’d I Say” uit 1959 van Ray Charles wordt wel gezien als het allereerste soulnummer. Sam Cooke is De King of Soul. De Godfather of Soul daarentegen is James Brown. Met zijn ruwe, uitbundige zangstijl en zijn gesyncopeerde basriffs was hij ook één van de grondleggers van de Funk.

Een soul band bestaat meestal uit een zanger(es) met ondersteuning van achtergrondzang, en een band met ritmesectie, koperblazers en saxofoons.

Repertoire Soul DJ

Het repertoire dat ik draai als Soul DJ bestaat uit lekker in het gehoor liggende Soul Classics van o.a.: Ray Charles, Sam Cooke, James Brown, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Al Green, Donny Hathaway, The O’Jays, Otis Redding, Diana Ross, Percy Sledge, The Supremes, The Temptations, The Three Degrees, The Trammps, Ike & Tina Turner, Dionne Warwick, Barry White en Bill Withers.

Maar ik draai ook heerlijke soul tracks van nu, van o.a.: Mayer Hawthorne, Jamie Lidell, The Quantic Soul Orchestra, Sharon Jones & The Dap-Kings, Ben L’Oncle Soul, Allen Stone, Ryan Shaw, The Suffers, The Soul Snatchers, Steffen Morrison en Jarrod Lawson.

Muziekfragmenten Soul Classics

What’d I Say – Ray Charles

(What A) Wonderful World – Sam Cooke

I Got You (I Feel Good) – James Brown & His Famous Flames

Think – Aretha Franklin

Muziekfragmenten New Soul

Time For Love – Mayer Hawthorne

How Long Do I Have To Wait For You – Sharon Jones & The Dap-Kings

Can’t Stand It – The Soul Snatchers (feat. Jimi Bellmartin)

Gezellig borrelen tijdens een receptie, of lekker dansen tijdens een feest? Het kan allemaal. Als Soul DJ maak ik van ieder feest of evenement een groot succes!

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.


ANDERE DJ

Allround Jazz DJAchtergrondmuziek DJJazz DJ - JazzDJ.nlSmooth Jazz DJLounge DJ - JazzDJ.nlDance Classics DJDJ met SaxofonistLive Achtergrondmuziek plus DJ